!!! DOPRAVA ZDARMA s PPL na výdejní místa !!! AKCE

Víte, co jsou čajoví medvídci?

Víte, co jsou čajoví medvídci?

Asi každý z nás někdy ochutnal oblíbené gumové medvídky. Někomu láska ke sladké dobrotě zůstala do dnešních dnů. Kdo ale medvídky miluje bezpodmínečně? Děti.
Přirozeně – děti totiž mají od přírody rády sladké. Není se čemu divit, sladká chuť je pozitivním chuťovým signálem. Říká nám, že je něco zralé, výživné, chutné a velmi pravděpodobně prospěšné.

Dnes je celkem běžné konzumaci sladkých dobrot u dětí omezovat. Důvody jsou celkem prosté. Dnešní lahůdky mají sice chuť, která děti přitahuje, ale už neplatí to, že by se jednalo o něco dobrého a neškodného. Ať už je to buchta, pamlsek nebo pití, všude najdeme příklady špatné a zdravé varianty. Pozitivní vztah dětí ke sladkostem lze využít i k něčemu užitečnému – ke zlepšení jejich pitného režimu. Zná to každá maminka – děti občas nechtějí pít, někdy si naopak vyžadují slazené nápoje. Kdo by taky chtěl pít hořký čaj, že? Ideální by bylo vrátit se k přírodě a dětem dávat nápoje přirozeně sladké. Babičky dobře věděly, jaké bylinkové a ovocné čaje dělají dětem dobře. Jenže dnes už není tak snadné připravit lahodný čaj například z čerstvých malin či černého bezu.

Na pomoc přicházejí Čajoví medvídci. Příběh začal už v 70. letech v malebné obci Vizovice, kde paní Zdeňka, dnes majitelka rodinné firmy LIPOO vyrábějící české certifikované produkty pro děti, trávila čas u své babičky. Ta byla zkušená bylinkářka a své znalosti vnučce předávala. Celý její dům voněl sušeným podbělem, hluchavkou, ostružinovým listím, černým bezem, šípkem i ovocem.

O desítky let později díky inspiraci z dětství vznikli rozpustní čajoví medvídci. Vzhled oblíbené pochutiny je dětem důvěrně známý a spojují si jej se sladkou chutí. Obsahuje přitom  10% ovocných šťáv. Čajoví medvídci evokují sladkou pochoutku. S čajovými najdete originální zábavu s přípravou nápoje samotného. Nejlepší na čajových medvídcích je fakt, že se děti mohou hravou formou zapojit do snadné a rychlé přípravy lahodného nápoje. 

Vyzkoušejte čajové medvídky zde. 

 IMG_9726 (2)

mamka Vizovice                                 DSO_0225_1