NYNÍ PROBÍHÁ AKCE DOPRAVA ZDARMA OD 1.200Kč

Jak se rodí čajoví medvídci? Seznamte se s příběhem jejich vzniku!

Čajoví medvídci patří k nejoblíbenějším. Barevní méďové, kteří se v horké vodě rozpustí v lahodný ovocný nápoj, jsou doslova ‚vypiplaní‘ od prvního tahu tužkou v návrhu, až po fázi balení, kdy se připravují na cestu ke svým malým zákazníkům.

Všechno začíná návrhem. Podoba našich čajových méďů byla nejdřív ručně naskicována. Na základě předlohy se pak za pomoci speciální frézky vyfrézoval 3D model ze sádry, se kterým jsme se mazlili tak dlouho, dokud nebyl úplně dokonalý.

Máme dokonalého sádrového méďu! Co s ním dál? S jeho pomocí nyní vytvoříme formy, do nichž se bude vlévat horká ovocno-želatinová směs.

banner_výroba_medvídků_novy_1

4

 6

  

Originální receptura

Také směs na medvídky jsme dlouho a pečlivě ladili do nejlepší a nejchutnější podoby. Vznikla tak originální receptura, jejímž základem jsou ovocné šťávy, rostlinné extrakty a cukr. Ten nám sice někteří ve složení vytýkají, jenže je hlavní pojivovou složkou a zatím se bez něj neobejdeme.

K odlévání medvídků jsou zapotřebí tzv. práškové boxy naplněné hladce vyrovnaným kukuřičným škrobem. Do něj se zatlačí raznice figurek, které po sobě zanechají otisk. Dopravník pak boxy přepraví k další stanici, kde trysky do připravených formiček plní tekutou ovocnou směs.

 banner_výroba_medvídků_novy_4

Dobré ráno, medvídci!

V postýlkách z hebkého kukuřičného škrobu putují čajoví medvídci do sušáren. Tam si dají šlofíka a když se probudí, už to nejsou žádní ‚měkotové‘, ale pořádní medvědi!

Stejně, jako se děti ráno po probuzení musejí umýt, tak i čajoví medvídci se musejí trochu zušlechtit. Dopřejeme jim lázeň z přírodního vosku, který jim dodá pěkný lesk a zajistí, že se v pytlíku neslepí do jedné hroudy. Nakonec naši zkušení ‚medvědáři‘ - kvalitáři zkontrolují, že jsou méďové v pořádku, a vyšlou je do světa.

Tak a teď víte o výrobě čajových medvídků úplně všechno! Snad vám budou  o to víc chutnat, až si z nich budete dělat lahodný nápoj třeba k snídani.

banner_výroba_medvídků_novy_3