!!! DOPRAVA ZDARMA s PPL na výdejní místa !!! AKCE

KVĚTINOVÉ BOMBY

Květinové bomby jsou malé, kulaté směsi semínek květin, bylinek nebo jiných rostlin zabalené ve 100% biologicky rozložitelném materiálu, jako je hlína a kompost. Tyto "bomby" jsou navrženy tak, aby usnadnily výsadbu – stačí je "hodit" na vhodné místo ve vaší zahradě nebo truhlíku či květináči a příroda (s trochou pomoci od vás) se postará o zbytek. Díky této jednoduchosti a efektivitě se květinové bomby staly velmi oblíbené.

Jak správně sázet květinové bomby:

  1. Vyberte vhodné místo: Květinové bomby vyžadují místo s dostatečným množstvím slunce a dobře odvodněnou půdu. 

  2. Připravte půdu: I když květinové bomby obvykle nevyžadují žádnou přípravu půdy, je dobré místo trochu rozrušit nebo odstranit plevele, aby semena měla dostatečný kontakt s půdou.

  3. Výsadba: Jednoduše položte květinovou bombu do hlíny na místo, které jste si vybrali. Nemusíte ji zakopávat, ale lehké přitlačení do půdy pomůže.

  4. Zalévání: Po výsadbě květinovou bombu pravidelně zalévejte, zejména během prvních dnů až týdnů (podle druhu bomby), dokud semena nezačnou klíčit. Důležité je udržovat půdu vlhkou, ale ne přemokřenou.

Druhy květinových bomb:

  1. Červená bomba: Obsahuje semínka máků pro vytvoření ohnivě červeného květinového koberce.

  2. Žlutá bomba: Směs kopretin, heřmánků rolních, třapatky a pravého heřmánku vytvoří slunečně žlutý záhon.

  3. Modrá bomba: Semínka chrpy, hadince, včelníka moldavského a černého kmínu vytvoří klidné modré tóny.

  4. Zelená bomba: Bylinková bomba plná bazalky, majoránky, tymiánu a listové petržele, ideální pro vaše kulinářské experimenty.

  5. Hnědá bomba: Obsahuje 17 druhů lučních kytiček pro vytvoření bohatého a rozmanitého květinového loučky.

Květinové bomby nejenže přidají barvu a život do vašeho okolí, ale jsou také 100% přírodní a podporují opylovače jako včelky, čmeláky a motýly. Jsou vynikající volbou pro ty, kteří chtějí oživit svou zahradu, domov či prostor v zaměstnání s minimálním úsilím a maximálním dopadem na přírodu.

DSC_0087Květinové bomby mixModrá bomba 2