!!! DOPRAVA ZDARMA s PPL na výdejní místa !!! AKCE

nová Zahrádkářská revoluce od LIPOO: Květinové louky pro každého!

Vítejte na blogu Lipoo.cz, vašeho oblíbeného e-shopu, kde se snoubí láska k barvám, bylinám, a květinám. Naše specializace na čajové medvídky a bylinné čaje je jen začátek toho, co pro vás máme. Dnes vám chceme představit něco, co vás přiblíží k přírodě ještě více – naši novinku v podobě semínkových mixů KVĚTINOVÝCH LUK.

Co jsou Květinové louky?

Jedná se o pečlivě vybrané směsi semínek různých typů květinek a bylinek, určené pro velmi jednoduchou výsadbu vaší vlastní květinové zahrádky. Ať už máte doma velkou zahradu nebo malý balkon s truhlíky, naše semínkové mixy vám umožní vytvořit kousek divoké přírody přímo u vás doma.

Proč si vybrat naše semínkové mixy?

  • Rozmanitost: Nabízíme širokou škálu typů luk – od bylinkových přes lučního kvítí, rychle rostoucí louky, až po medonosné kytičky vhodné pro včelky a čmeláky. Nechybí ani louky, které pomáhají čistit vzduch.
  • Jednoduchost: Výsadba našich směsí je hračka. Stačí semínka smíchat s pískem a zasít je na vhodné místo. Poté už jen sledujte, jak vaše kytičky začnou růst.
  • Užitek a krása: Kytičky z vaší zahrádky můžete použít na vytvoření nádherných kytic do vázy, jako léčivky pro domácí použití nebo jednoduše k obdivování krásy přírody.

Jak začít?

Zde naleznete vše potřebné k zahájení vašeho zahradničení. U každého semínkového mixu najdete podrobné informace o složení a tipy na výsadbu. Připojte se k nám a pomáhejte přírodě. Zapojte do zahradničení i děti a naučte je poznávat mnoho druhů květin a bylin.

Jak zasít květinovou louku?

  1. Vyberte slunné místo: Květinová louka potřebuje slunce a dobře odvodněnou půdu.

  2. Připravte půdu: Odstraňte veškeré plevele a existující vegetaci. Prokopejte půdu do hloubky 15 cm.

  3. Rozprostřete semínka: Smíchejte semena s pískem pro rovnoměrné rozprostření. Semena rozprostřete po půdě a lehce je zatlačte nebo přejděte válcem.

  4. Zalijte: Po výsevu jemně zalijte, aby semena měla kontakt s vlhkou půdou.

  5. Udržujte vlhkost: Zajišťujte, aby půda zůstala vlhká, dokud semena neklíčí.

  6. Péče: První rok pravidelně odstraňujte plevele. Květinovou louku můžete sekat jednou ročně na podzim nebo na jaře.

Takto jednoduše můžete založit květinovou louku, která oživí váš zahradní prostor.

Vytvořte si vlastní herbář

Letní prázdniny jsou ideálním časem, aby vaše děti začaly s vytvářením vlastního herbáře. Nejenže se naučí mnoho nového o různých druzích rostlin, ale také stráví více času na čerstvém vzduchu a v kontaktu s přírodou.

S LIPOO je zahradničení radost

Zahradničení nemusí být složité ani časově náročné. S našimi semínkovými mixy KVĚTINOVÝCH LUK to bude zábava a radost pro celou rodinu. Pomozte přírodě a vytvořte si doma malý ráj plný květů a bylin, které vám každý den budou dělat radost.

Bezpečný nákup osiva:

  • Sáčky se semeny nabízené na našich aukcích mají na obalu datum spotřeby a číslo šarže, garantujeme kvalitu a originalitu semínek.
  • Semena jsou přizpůsobena podmínkám pěstování v našem klimatickém pásmu .
  • Vysoká kvalita je zaručena pozitivními testy v laboratoři Toraf.
  • Všechna semena, která prodáváme, mají požadovaná atestace, povolení a pasy EU.

Osvědčená a spolehlivá semena:

  • Semena z čerstvé dodávky s dlouhou trvanlivostí pro výsev.
  • Pozitivní testy se řídí postupem Mezinárodní asociace pro testování semen (ISTA)
  • Jako důkaz v tvrzení slouží obal semen
  • Naše společnost je registrována u Zemského inspektorátu rostlinolékařské a osivové inspekce WIORiN
  • Šarže semen jsou laboratoří TORAF pozitivně testovány z hlediska kvality, klíčivosti a jejich vlhkosti
  • NON-GMO - Odrůdy zeleniny a bylin, jejichž semena jsou v obalu, vznikly jako výsledek tradičního šlechtění, bez účasti genetické modifikace.

Prohlašujeme, že v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 ze dne 26. října 2016 o ochranných opatřeních proti škůdcům rostlin, kterým se mění nařízení (EU) č. 228/2013, (EU) č. 652 /2014 a (EU) č. 1143/2014 a o zrušení směrnic Rady 69/464/EHS, 74/647/EHS, 93/85/EHS, 98/57/ES, 2000/29/ES, 2006/91/ES a 2007/33/ ES je každá rostlina nebo semeno doprovázeno pasem.