NYNÍ PROBÍHÁ AKCE DOPRAVA ZDARMA OD 1.200Kč

Blog

KVĚTINOVÉ BOMBY

Květinové bomby jsou malé, kulaté směsi semínek květin, bylinek nebo jiných rostlin zabalené ve 100% biologicky rozložitelném materiálu, jako je hlína a kompost. Tyto "bomby" jsou navrženy tak, aby usnadnily výsadbu – stačí je "hodit" na vhodné místo ve vaší zahradě nebo truhlíku či květináči a příroda (s trochou pomoci od vás) se postará o zbytek. Díky této jednoduchosti a efektivitě se květinové bomby staly velmi oblíbené.

Jak správně sázet květinové bomby:

  1. Vyberte vhodné místo: Květinové bomby vyžadují místo s dostatečným množstvím slunce a dobře odvodněnou půdu. 

  2. Připravte půdu: I když květinové bomby obvykle nevyžadují žádnou přípravu půdy, je dobré místo trochu rozrušit nebo odstranit plevele, aby semena měla dostatečný kontakt s půdou.

  3. Výsadba: Jednoduše položte květinovou bombu do hlíny na místo, které jste si vybrali. Nemusíte ji zakopávat, ale lehké přitlačení do půdy pomůže.

  4. Zalévání: Po výsadbě květinovou bombu pravidelně zalévejte, zejména během prvních dnů až týdnů (podle druhu bomby), dokud semena nezačnou klíčit. Důležité je udržovat půdu vlhkou, ale ne přemokřenou.

Druhy květinových bomb:

  1. Červená bomba: Obsahuje semínka máků pro vytvoření ohnivě červeného květinového koberce.

  2. Žlutá bomba: Směs kopretin, heřmánků rolních, třapatky a pravého heřmánku vytvoří slunečně žlutý záhon.

  3. Modrá bomba: Semínka chrpy, hadince, včelníka moldavského a černého kmínu vytvoří klidné modré tóny.

  4. Zelená bomba: Bylinková bomba plná bazalky, majoránky, tymiánu a listové petržele, ideální pro vaše kulinářské experimenty.

  5. Hnědá bomba: Obsahuje 17 druhů lučních kytiček pro vytvoření bohatého a rozmanitého květinového loučky.

Květinové bomby nejenže přidají barvu a život do vašeho okolí, ale jsou také 100% přírodní a podporují opylovače jako včelky, čmeláky a motýly. Jsou vynikající volbou pro ty, kteří chtějí oživit svou zahradu, domov či prostor v zaměstnání s minimálním úsilím a maximálním dopadem na přírodu.

DSC_0087Květinové bomby mixModrá bomba 2

nová Zahrádkářská revoluce od LIPOO: Květinové louky pro každého!

Vítejte na blogu Lipoo.cz, vašeho oblíbeného e-shopu, kde se snoubí láska k barvám, bylinám, a květinám. Naše specializace na čajové medvídky a bylinné čaje je jen začátek toho, co pro vás máme. Dnes vám chceme představit něco, co vás přiblíží k přírodě ještě více – naši novinku v podobě semínkových mixů KVĚTINOVÝCH LUK.

Co jsou Květinové louky?

Jedná se o pečlivě vybrané směsi semínek různých typů květinek a bylinek, určené pro velmi jednoduchou výsadbu vaší vlastní květinové zahrádky. Ať už máte doma velkou zahradu nebo malý balkon s truhlíky, naše semínkové mixy vám umožní vytvořit kousek divoké přírody přímo u vás doma.

Proč si vybrat naše semínkové mixy?

  • Rozmanitost: Nabízíme širokou škálu typů luk – od bylinkových přes lučního kvítí, rychle rostoucí louky, až po medonosné kytičky vhodné pro včelky a čmeláky. Nechybí ani louky, které pomáhají čistit vzduch.
  • Jednoduchost: Výsadba našich směsí je hračka. Stačí semínka smíchat s pískem a zasít je na vhodné místo. Poté už jen sledujte, jak vaše kytičky začnou růst.
  • Užitek a krása: Kytičky z vaší zahrádky můžete použít na vytvoření nádherných kytic do vázy, jako léčivky pro domácí použití nebo jednoduše k obdivování krásy přírody.

Jak začít?

Zde naleznete vše potřebné k zahájení vašeho zahradničení. U každého semínkového mixu najdete podrobné informace o složení a tipy na výsadbu. Připojte se k nám a pomáhejte přírodě. Zapojte do zahradničení i děti a naučte je poznávat mnoho druhů květin a bylin.

Jak zasít květinovou louku?

  1. Vyberte slunné místo: Květinová louka potřebuje slunce a dobře odvodněnou půdu.

  2. Připravte půdu: Odstraňte veškeré plevele a existující vegetaci. Prokopejte půdu do hloubky 15 cm.

  3. Rozprostřete semínka: Smíchejte semena s pískem pro rovnoměrné rozprostření. Semena rozprostřete po půdě a lehce je zatlačte nebo přejděte válcem.

  4. Zalijte: Po výsevu jemně zalijte, aby semena měla kontakt s vlhkou půdou.

  5. Udržujte vlhkost: Zajišťujte, aby půda zůstala vlhká, dokud semena neklíčí.

  6. Péče: První rok pravidelně odstraňujte plevele. Květinovou louku můžete sekat jednou ročně na podzim nebo na jaře.

Takto jednoduše můžete založit květinovou louku, která oživí váš zahradní prostor.

Vytvořte si vlastní herbář

Letní prázdniny jsou ideálním časem, aby vaše děti začaly s vytvářením vlastního herbáře. Nejenže se naučí mnoho nového o různých druzích rostlin, ale také stráví více času na čerstvém vzduchu a v kontaktu s přírodou.

S LIPOO je zahradničení radost

Zahradničení nemusí být složité ani časově náročné. S našimi semínkovými mixy KVĚTINOVÝCH LUK to bude zábava a radost pro celou rodinu. Pomozte přírodě a vytvořte si doma malý ráj plný květů a bylin, které vám každý den budou dělat radost.

Bezpečný nákup osiva:

  • Sáčky se semeny nabízené na našich aukcích mají na obalu datum spotřeby a číslo šarže, garantujeme kvalitu a originalitu semínek.
  • Semena jsou přizpůsobena podmínkám pěstování v našem klimatickém pásmu .
  • Vysoká kvalita je zaručena pozitivními testy v laboratoři Toraf.
  • Všechna semena, která prodáváme, mají požadovaná atestace, povolení a pasy EU.

Osvědčená a spolehlivá semena:

  • Semena z čerstvé dodávky s dlouhou trvanlivostí pro výsev.
  • Pozitivní testy se řídí postupem Mezinárodní asociace pro testování semen (ISTA)
  • Jako důkaz v tvrzení slouží obal semen
  • Naše společnost je registrována u Zemského inspektorátu rostlinolékařské a osivové inspekce WIORiN
  • Šarže semen jsou laboratoří TORAF pozitivně testovány z hlediska kvality, klíčivosti a jejich vlhkosti
  • NON-GMO - Odrůdy zeleniny a bylin, jejichž semena jsou v obalu, vznikly jako výsledek tradičního šlechtění, bez účasti genetické modifikace.

Prohlašujeme, že v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/2031 ze dne 26. října 2016 o ochranných opatřeních proti škůdcům rostlin, kterým se mění nařízení (EU) č. 228/2013, (EU) č. 652 /2014 a (EU) č. 1143/2014 a o zrušení směrnic Rady 69/464/EHS, 74/647/EHS, 93/85/EHS, 98/57/ES, 2000/29/ES, 2006/91/ES a 2007/33/ ES je každá rostlina nebo semeno doprovázeno pasem.

  

Víte, co jsou čajoví medvídci?

Víte, co jsou čajoví medvídci?

Asi každý z nás někdy ochutnal oblíbené gumové medvídky. Někomu láska ke sladké dobrotě zůstala do dnešních dnů. Kdo ale medvídky miluje bezpodmínečně? Děti.
Přirozeně – děti totiž mají od přírody rády sladké. Není se čemu divit, sladká chuť je pozitivním chuťovým signálem. Říká nám, že je něco zralé, výživné, chutné a velmi pravděpodobně prospěšné.

Dnes je celkem běžné konzumaci sladkých dobrot u dětí omezovat. Důvody jsou celkem prosté. Dnešní lahůdky mají sice chuť, která děti přitahuje, ale už neplatí to, že by se jednalo o něco dobrého a neškodného. Ať už je to buchta, pamlsek nebo pití, všude najdeme příklady špatné a zdravé varianty. Pozitivní vztah dětí ke sladkostem lze využít i k něčemu užitečnému – ke zlepšení jejich pitného režimu. Zná to každá maminka – děti občas nechtějí pít, někdy si naopak vyžadují slazené nápoje. Kdo by taky chtěl pít hořký čaj, že? Ideální by bylo vrátit se k přírodě a dětem dávat nápoje přirozeně sladké. Babičky dobře věděly, jaké bylinkové a ovocné čaje dělají dětem dobře. Jenže dnes už není tak snadné připravit lahodný čaj například z čerstvých malin či černého bezu.

Na pomoc přicházejí Čajoví medvídci. Příběh začal už v 70. letech v malebné obci Vizovice, kde paní Zdeňka, dnes majitelka rodinné firmy LIPOO vyrábějící české certifikované produkty pro děti, trávila čas u své babičky. Ta byla zkušená bylinkářka a své znalosti vnučce předávala. Celý její dům voněl sušeným podbělem, hluchavkou, ostružinovým listím, černým bezem, šípkem i ovocem.

O desítky let později díky inspiraci z dětství vznikli rozpustní čajoví medvídci. Vzhled oblíbené pochutiny je dětem důvěrně známý a spojují si jej se sladkou chutí. Obsahuje přitom  10% ovocných šťáv. Čajoví medvídci evokují sladkou pochoutku. S čajovými najdete originální zábavu s přípravou nápoje samotného. Nejlepší na čajových medvídcích je fakt, že se děti mohou hravou formou zapojit do snadné a rychlé přípravy lahodného nápoje. 

Vyzkoušejte čajové medvídky zde. 

 IMG_9726 (2)

mamka Vizovice                                 DSO_0225_1

Jak se rodí čajoví medvídci? Seznamte se s příběhem jejich vzniku!

Čajoví medvídci patří k nejoblíbenějším. Barevní méďové, kteří se v horké vodě rozpustí v lahodný ovocný nápoj, jsou doslova ‚vypiplaní‘ od prvního tahu tužkou v návrhu, až po fázi balení, kdy se připravují na cestu ke svým malým zákazníkům.

Všechno začíná návrhem. Podoba našich čajových méďů byla nejdřív ručně naskicována. Na základě předlohy se pak za pomoci speciální frézky vyfrézoval 3D model ze sádry, se kterým jsme se mazlili tak dlouho, dokud nebyl úplně dokonalý.

Máme dokonalého sádrového méďu! Co s ním dál? S jeho pomocí nyní vytvoříme formy, do nichž se bude vlévat horká ovocno-želatinová směs.

banner_výroba_medvídků_novy_1

4

 6

  

Originální receptura

Také směs na medvídky jsme dlouho a pečlivě ladili do nejlepší a nejchutnější podoby. Vznikla tak originální receptura, jejímž základem jsou ovocné šťávy, rostlinné extrakty a cukr. Ten nám sice někteří ve složení vytýkají, jenže je hlavní pojivovou složkou a zatím se bez něj neobejdeme.

K odlévání medvídků jsou zapotřebí tzv. práškové boxy naplněné hladce vyrovnaným kukuřičným škrobem. Do něj se zatlačí raznice figurek, které po sobě zanechají otisk. Dopravník pak boxy přepraví k další stanici, kde trysky do připravených formiček plní tekutou ovocnou směs.

 banner_výroba_medvídků_novy_4

Dobré ráno, medvídci!

V postýlkách z hebkého kukuřičného škrobu putují čajoví medvídci do sušáren. Tam si dají šlofíka a když se probudí, už to nejsou žádní ‚měkotové‘, ale pořádní medvědi!

Stejně, jako se děti ráno po probuzení musejí umýt, tak i čajoví medvídci se musejí trochu zušlechtit. Dopřejeme jim lázeň z přírodního vosku, který jim dodá pěkný lesk a zajistí, že se v pytlíku neslepí do jedné hroudy. Nakonec naši zkušení ‚medvědáři‘ - kvalitáři zkontrolují, že jsou méďové v pořádku, a vyšlou je do světa.

Tak a teď víte o výrobě čajových medvídků úplně všechno! Snad vám budou  o to víc chutnat, až si z nich budete dělat lahodný nápoj třeba k snídani.

banner_výroba_medvídků_novy_3

 

 

Bylinné čaje pro děti: Kdy a které pomáhají

Bylinné čaje pro děti: Kdy a které pomáhají?

 

Bylinky jsou jedním z největších darů přírody. Jemně a přitom účinně zažehnají spoustu nesnází. A to i u dětí. Poradíme vám, kdy a jaké čaje jim pomohou.

Od kdy bylinné čaje?

Bylinkové čaje se doporučuje dětem podávat od 14 měsíců, jsou ale druhy, které mohou děti pít i dříve. Zpočátku je lepší podávat dětem čaje z bylin s mírnějším působením a spíše po malých dávkách, abychom včas odhalili případnou alergii.

Jaké čaje jsou pro děti vhodné?

Zakoupíte-li bylinný čaj, který je určen přímo dětem a na konkrétní problémy, nemusíte se obávat, že byste něco pokazili. Například v naší nabídce najdete řadu čajů, jejichž složení jsme konzultovali s odborníky.

  • Najdete v ní třeba čaj POMOCNÍČEK IMUNÍČEK, nejoblíbenější čaji dětí a maminek. Obsahuje rakytník plod, aronie plod, jablko kostky, malina list, heřmánek květ, třapatka nať.
  • Doslova na všechno je pak například VITAMÍNOVÁ BOMBA. Jde o lahodný a jemný čajík se složením: rakytník plod, rybíz list, jablka kostky, borůvka plod, aronie plod.

Spíše léčba než prevence

S čistě bylinnými čaji bychom to u dětí (zvlášť u těch nejmenších) neměli přehánět. Preventivní užívání nemá velký smysl, podávat byste je měli spíše jen při výskytu určité choroby (nachlazení apod.). I v takovém případě však musíte dodržovat doporučené dávkování a nepodávat bylinný čaj déle než po dobu dvou až tří týdnů. Organizmus si totiž na účinné látky při delším užívání zvyká a přestává na ně reagovat.

Mikuláš a Ježíšek přinášejí originální čajové medvídky pro pohodové Vánoce

TIP NA DÁREK 

Originální rozpustní medvídci, kteří se promění v báječný nápoj! Originální zábava pro malé i velké.

Čajoví medvídci učarujte své děti zajímavým kouzlem. 

Dejte do hrníčku medvídky, zalijte je horkou vodou, zamíchejte a nápoj je na světě. 

Čajové medvídky nabízíme ve speciální Mikulášské a Vánoční edici. Nyní v akčních balíčcích za zvýhodněné ceny. 

Novinkou jsou letos Andělské vločky, Čertův jazyk a také oříškové mixy Mikulášská nadílka.

Mikulášská nadílka   Vánoční čajoví medvídci2949_cerovy-uhliky

 

Vánoční punč, svařáčky  a sypané čaje - vánoční dárky pro celou rodinu

K předvánoční atmosféře a krásným Vánocům patří punč a svařáčky. Vyzkoušejte ty naše, originálně namíchané pro nejkrásnější období v roce s obsahem skořice, badyánů, hřebíčku, lékořice. Nyní je můžete koupit v limitovaném akčním balíčku

Pro přátele a další mlsné jazýčky si pak můžete vybrat ze sypaných čajů v krásném dárkovém balení z řady Veselé Vánoce. Je libo punč, perníčky, sobíka či zlatou baňku?

Novinkou v našem sortimentu jsou dárkové ochucené kávy s přáním Veselé Vánoce a Šťastný Nový rok s nejoblíbenějšími příchutěmi v balení. Ve Vánoční edici najdete pravou vanilku, pomeranč v karamelu, whiskey s višní, hrušku v čokoládě, iriš a whiskey. 

Čaje jsou ideálním vánočním dárkem, protože zahřejí, zavoní, zachutnají a dodají v zimním období tolik důležité vitamíny.

Za celé Lipoo.cz Vám přejeme pohodové předvánoční období plné klidu a pohody s našimi čajíky.

Vánoční sypané čaje     Vánoční ochucené kávy

 Balíček Svařáky                            vanoce_1

               

 

 

Darujte svým učitelům nezapomenutelný dárek ke konci školního roku

Přichází ten čas v roce, kdy můžeme vyjádřit naši obrovskou vděčnost těm, kteří svou oddanou prací vzdělávají naše děti a věnují jim každodenní péči. Je to chvíle, kdy můžeme ukázat našim skvělým učitelům, jak moc si jich vážíme. A my v Lipoo jsme připraveni vám pomoci najít ten dokonalý dárek, který je naplněn nejen výrobky, ale i naší láskou.

Naše dárkové boxy jsou vytvořeny se zvláštním citem a péčí. Každý z nich je naplněn výrobky, které mají za úkol potěšit a překvapit. Když uvidíte oči svého učitele zářit štěstím, budete vědět, že jste udělali správnou volbu.

V naší široké nabídce najdete originální čajové medvídky v dárkových baleních, které vám umožní ukázat, jak moc si vážíte každého odpočinkového okamžiku, který si učitelé zaslouží. Jsou tu také oříškové mixy, které jsou plné chutí a energie, aby dodaly vašim učitelům ten potřebný boost. Vychutnat si mohou také úžasně krásné a zdravé lízátka s jedlými květy

A co říkáte na naše ochucené kávy? Ty přinášejí do života vašich učitelů nové vzrušení a exotiku. Každý doušek je jedinečným zážitkem, který jim připomene, jak jste se snažili vybrat to nejlepší.

MIX SEMÍNEKDÁRKOVÝ-BOX_UČITELKY_VYCHOVATELKA_2MLSANI PRO PANÍ UČITELKU

Ale to je jen začátek! Nabízíme vám také semínka bylinek a květinek, abyste mohli učitelům darovat zázrak přírody přímo do jejich domova. A abychom to ještě zpestřili, přinášíme vám náramky z českého křišťálu. Ty jsou symbolem elegance a krásy, kterou si vaši učitelé zaslouží nosit na svých zápěstích.

Všechny naše dárky jsou vyráběny s obrovskou láskou v České republice. Při každém výběru si dáváme záležet na tom, abychom vám předali kousek naší vlastní vášně a hrdosti.

Přišel ten správný čas, abyste poděkovali těm, kteří si to opravu zaslouží. 

Jde se nakupovat. 

Beskydské sirupy jedna báseň aneb Vyzoonkni to je na světě

Sirupy bez chemie, takové aby člověk pohledal.

A tak jsme si je nechali vyrobit. Zamířili jsme rovnou do Beskyd, kde vznikají ty nejlepší produkty, ať už je to přírodní kosmetika, likéry, med nebo mléčné výrobky. Kde se vzal název Vyzoonkni to a hlavně z čeho jsou sirupy vyrobené, to se dozvíte na následujících řádcích.

Naši věrní zákazníci už vědí, že čajovým medvídkům a jednorožcům léto nepřeje. V létě se jednoduše roztékají, a tak rok co rok hlásíme termíny, kdy čaje neposíláme. Aby vám LIPOO přes prázdniny nechybělo, rozhodli jsme se pro spoustu novinek, které můžeme posílat celoročně. Jednou z nich jsou (nejen) dětské sirupy Vyzoonkni to.

Příběh sirupů Vyzoonkni to

Kde se tak prazvláštní název vzal? Chtěli jsme, aby název sirupů byl hravý a jasně říkal, jak jsou lahodné. Úplnou náhodou se nám do názvu povedlo skrýt odkaz na náš příběh, který se začal psát v 70. letech ve Vizovicích. Spojením slov Vizovice, vyzunknout (neboli vyžahnout či rychle vypít) a naší značkou LIPOO, vzniklo Vyzoonkni to - beskydské sirupy, které děti vyzunknou dřív než řeknete: „sirup.“

Jedinečné složení, které ocení i ty nejstarostlivější rodiče

Jste rodiče, kteří pečlivě zkoumají každou etiketu? Nedivíme se a jsme v tom s vámi. Také pro naše děti chceme to nejlepší, a proto jsme si na složení sirupů dali záležet. Od začátku jsme měli jasno v tom, že sirupy nesmí obsahovat jakékoliv chemické neřády.

A kolik litrů limči ze sirupů připravíte? Doporučené ředění je 1:12, takže z půllitrového balení je to až 7 litrů - záleží, jak moc sladký nápoj chcete připravit. A aby si na své přišel opravdu každý, máme na e-shopu hned osm příchutí: malina, borůvka, citron s limetkou, lesní jahoda, pomeranč, kiwi, mojito a černý bez se šípkem.

Ještě nekončíme…

Když už jsme byli až po uši ponoření do sirupů, vyrobili jsme také 100% ovocné koncentráty z jablek, hrušek a ananasů. Jsou úplně bez alergenů, na výrobu jsme použili 6 až 10 kilogramů ovoce a jsou skvělé nejen na popíjení. Hodí se také do kuchyně, kdy je neředěné můžete použít do čaje, těsta, krémů, koktejlů atd.

 Poctivé sirupy koupíte zde: https://www.lipoo.cz/sirupy/ 

Tak na zdraví a do dna!

IMG_0766 2a 4 3 6 11

Čaje pro těhotné a kojící maminky

Jaké čaje by měly pít těhotné a kojící maminky?

 

Ráda čajujete a chcete vědět, jaký čaj si můžete dopřát teď, když čekáte miminko? Nebo hledáte čaj jako prostředek, jak svému drobečkovi dát to nejlepší, ať už je v bříšku, nebo na světě a pije mateřské mléko?

 

Hodně se mluví o tom, že těhulky nesmí pít kofeinové nápoje a že některé bylinky v těhotenství vysloveně škodí. U kojících maminek je pak třeba dát si pozor na čaje obsahující nevhodné látky, které mohou kojeňátko nadýmat nebo mu jinak škodit. Ale kdo se v tom má vyznat, když je nabídka čajů tak široká?

 

Kterým se vyhnout:

Co se kofeinu týče, vyhnout byste se měly zeleným, černým a oolong čajům, které obsahují největší množství kofeinu. Běžné bylinkové čaje pak obsahují tak malé množství této látky, že se jich není třeba obávat.

Proč pít bylinné čaje v těhotenství?

Pití bylinkových čajů je v těhotenství doporučováno, a to proto, že hydratují organismus a díky vysokému obsahu snadno vstřebatelných účinných látek dodávají tělu nastávající maminky to, co nejvíc potřebuje.

K doporučeným čajům pro těhulky patří především kopřivové, zázvorové, mátové, čaje z listů maliníku nebo pampelišky.

Vyzkoušejte čajíky pro maminky zde

  

Čaje přímo pro těhulky a kojící maminky!

Jestli si nechcete lámat hlavu s tím, co je a není pro vás a vaše děťátko vhodné, vyberte si čaj, který je přímo pro vás. Naše čaje mají speciální složení, které jsme konzultovali přímo s odborníky, a obsahují to nejlepší a nejkvalitnější, co nám příroda mohla dát.

BUDOUCÍ MATKY uvítají čaj s kopřivou, mátou, citronovou trávou, listy maliny a dalšími bylinkami, který jejich organizmus zbaví škodlivin, napomůže psychické rovnováze a dobrému spánku. Pro ty, které dávají přednost jemnějším čajům, máme také lahodný čaj TĚHULKA z listů ostružin a maliníku.

Čaj pro KOJÍCÍ MATKY (s jeřabinou, fenyklem, anýzem, kopřivou, kontryhelem a meduňkou) podporuje tvorbu mateřského mléka a pomáhá i miminku – příznivě ovlivňuje jeho trávení, látkovou výměnu a podporuje klidný spánek.

Čaj pro kojící maminkyčaj pro kojící maminky XXLČaj pro budoucí maminkyBudoucí maminky XXL             budouci-matkytehulkakojici-matky